Již je to dávno co jsem psal o tom, jak si vytvořit vzhled na sociálních sítích, který nejen že zaujme, ale uživatele i informuje (kontakt,informace o stránce, atd.). Návrh vzhledu se týkal dvou hlavních sociálních sítích a to Google+ a Facebooku. Facebooku žádnou radikální změnu ve vzhledu od té doby neudělal ovšem dneska Google začal nasazovat nový vzhled profilů na své sociální síti. Úvodní obrázek je menší a je vidět celý, což je podle mě správně.  Bohužel vždy se dají najít jak klady, tak i zápory pojďme si to tedy shrnout.

Bohužel nevýhodu vidím v tom, že na větším monitoru se obrázek nezvětší na plnou šířku. Pojďme si ale ukázat jak nový vzhled vypadá a jak se změny projeví.

Novy vzhled profilu na Google+

Nový vzhled G+ profilu

Jak můžete na screenu vidět, tak profilová fotka je podložena částí profilového obrázku, který je jakoby za matným sklem. Vedle tohoto obdélníku je profilový obrázek, který má stále stejné rozměry jako před změnou (1550 px x 885 px), jen je zmenšený v poměru. Obdélník, který je pod profilovou fotkou je prostřední část obrázku. Po najetí na název profilu (např. Google Česká republika) se zobrazí malé okénko s informacemi.

Okénko s informacemi

Okénko

 

V tomto okénku je v horní části miniatura úvodní fotky, uprostřed je profilová fotka a dole je název profilu.

Tuto změnu já osobně vítám, jelikož dříve byl obrázek vidět jen částečně a když jste si jej chtěli zobrazit, tak jste museli posunout stránku výš. Teď je již při první návštěvě profilový obrázek vidět celý, bohužel při větším monitoru se nezvětší až na největší možnou velikost, proto je lepší do profilové fotky nedávat příliš moc informací, protože by v menším měřítku nebyly čitelné. Další výhodou je, že profilová fotka je vždy jasně vidět, protože je podložena částí fotky, která je překrytá matným povrchem. Tak že podle mě se tato změna jistě povedla, protože je na monitoru více místa na obsah. A co vy říkáte na nové uspořádání na google+ ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation