Webový server YouTube, který se zabývá shromažďování videí jistě každý zná. Spadá pod giganta jménem Google. Na YouTube lze nalézt spousty videí, ať již parodií, vtipných reklam nebo třeba videa k písničkám. YouTube je největší svého druhu a je jedním z nejnavštěvovanějších webů světa. O tom ale dnešní článek nebude. Dneska se zaměřím na to, jak si spustit video, které je dostupné jen přihlášeným uživatelům, kterým bylo 18+. Dopředu chci upozornit, že tento článek nemá nabádat nezletilé k obcházení tohoto omezení, ale má za účel poukázat, že i Google nemá vše vyřešené.

Možnosti

Kdy získání samotného videa jsou hned tři způsoby, jak si takové video spustit, aniž by jste se museli přihlásit. První způsobem je, spuštění jen samotného videa, k druhému způsobu je potřeba jedna webová stránka a třetí způsob umožňuje přehrát video přímo na serveru youtube.com . Dost už bylo řečí a pojďme se tedy podívat na každý způsob zvlášť.

Samotné video

První možnost, kterou si ukážeme, je přehrání samotného videa, aniž by jste byly na webu youtube.com a nebo jiném webu. Prvním krokem je, si najít nějaké video, které je nedostupné při přihlášení. To poznáme tak, že stránka na youtube vypadá stejně jako screen níže.

cenzurovane_video

Stránka cenzurovaného videa

 

K spuštění samotného videa potřebujeme jen dvě věci. ID videa a URL, do které dané ID zadáme. ID videa zjistíme buď přímo z URL dané stránky, je to 11 místný kód na konci URL. Také toto ID můžeme najít při kliknutí na tlačítko Sdílet.

ID videa

ID videa

Teď už jen URL, kam zadáme ID videa. URL má takovýto formát https://www.youtube.com/embed/ID , kde místo ID vložíte ID videa. Tuto celou URL si pak nechte zobrazit. Druhou rychlejší možností, jak si zobrazit samotné video je, poupravit URL, která se nám zobrazí při zvolení videa. Např. https://www.youtube.com/watch?v=4ze8xVLZVAA . Tuto URL pozměníme následovně https://www.youtube.com/v/4ze8xVLZVAA. Potom už jen potvrdíme a zobrazí se nám samotné video, které si můžeme přehrát přes nutnosti přihlášení.

Spuštění na YouTube.com

Druhá možnost, jak si spustit video, aniž by jste se museli přihlašovat je přehrát video přímo na stránce youtube.com . Je to velice snadné a dokáže to každý uživatel. Přejděte na stránku youtube.com, najděte si video, které chcete přehrát. Najděte záložku Vložit (hned vedle záložky Sdílet).

Youtube záložka "Vložit"

Youtube záložka „Vložit“

Pak už jen klikněte na text Zobrazit více. Po kliknutí se vám zobrazí menší náhled videa, který lze přehrát bez přihlášení. Také si můžete celé video zobrazit přes celou obrazovku, jako v předchozím případě.

Náhled videa

Náhled videa

Využití webu

Poslední způsobem je využití speciálního webu. Na tomto webu najdete jen jedinou kolonku, do které vložíte URL videa. Vložíte tam tedy http://youtu.be/4ze8xVLZVAA nebo https://www.youtube.com/watch?v=4ze8xVLZVAA.

Náhled zadání URL videa

Náhled zadání URL videa

Posledním krokem už je jen kliknutí na tlačítko Přehrát. Následně se vám ukáže video, které si můžete přehrát. Zase není nutné přihlášení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation