Každý tvůrce stránek, který to myslí aspoň trochu vážně a nestydí se za svoje webové stránky, využívá nástroj od googlu. Tento nástroj webmaster tools, slouží k lepšímu podávání dat prohlížeči google a také k informování vlastníka ohledně případných problému indexace, či postihů a nebo jen tipů, jak dostat web do vyšších pozic. V tomto nástroji lze najít spousty věcí, kolik stránek již bylo zaindexováno, kdy naposledy byl prohlížený soubor sitemap a různé další detaily ohledně webu. Ovšem google si musí ověřit, že jste vlastníkem, aby nedal tyto detaily jen tak někomu. Ovšem o tom dnešní článek nebude. Dnešní článek bude o tom, jak vyřešit, chybové hlášky, že na vašem webu, chybí nějaká část ze strukturovaných dat. Pokračovat na článek

clanek_endora_chybKaždý, kdo někdy dělal web a ze začátku nechtěl investovat do hostingu, tak se poohlížel po nějakém free hostingu. Takovýchto hostingů, která „zdarma“ (uvozovky proto, jelikož platíte provoz webu reklamou), nabízí prostor pro vaše webové stránky, je několik. Ovšem jeden z nich vyčnívá a to free hosting endora. Bohužel i to, že vyčnívá mezi ostatními neznamená, že se u něj nevyskytne nějaká chyba. Bohužel na jednu zásadní chybu jsem narazil, když jsem zkoušel nový wordpress. Nešlo mi nahrávat přílohy přímo v editoru. Vyskočila na mě totiž chybová hláška.

Pokračovat na článek

uvodni_obrazek_39Tvůrci wordpressu nezahálí a stále pracují na novinkách pro své uživatele. Při tom ještě vydávají opravné verze, které opravují nahlášené chyby. Ovšem těchto verzí se tento dnešní článek netýká. Dnes si řekneme co již s 90% jistotou bude v nové verzi tohoto redakčního systému a na co se tedy můžeme těšit. Datum vydání je stále 15. dubna (datum byl změněn na 16. dubna) což je bez pár dní za měsíc. Teď si již pojďme ukázat, co tvůrci v nové verzi přichystali.

Pokračovat na článek