SiteMap co to slovíčko vlastně znamená a k čemu je to vůbec dobré? Pro začínající tvůrce webu je toto slovo úplně neznámé a bohužel i pro některé pokročilejší tvůrce. jedni říkají, že na sitemap nezáleží jiní zase že dosti. Ale napřed řeknu k čemu sitemap vůbec slouží. Sitemap je taková mapa pro vyhledávače, aby se snadněji zorientovali na vašem webu. Když vyhledávač přijde na váš web a začne indexovat prochází všechny stránky postupně jak na sebe odkazují. Ale ne vždy na všechny stránky narazí a pokud ano, tak jim třeba nedává takovou váhu, jakou by jste si přáli. Také, když vyhledávač prochází váš web již po několikáté, neví hned, jaká stránka je nová. A poslední věcí je, že vyhledávače neví, jak často mají váš web navštěvovat.

Pokračovat na článek

Velikosti bannerů jsou důležitá věc, ať již je potřebuje pro svojí reklamní kampaň a nebo jenom pro propagaci na spřátelených webech. Reklamní plochy se dělí horizontální, vertikální a čtvercové. Velikost banneru je důležitá nejen kvůli umístění, ale především také kvůli cenné, jelikož větší banner zaujme častěji, ale také se větších bannerů na stránku vejde méně. Proto se pojďme podívat na 16 nejpoužívanějších velikostí bannerů.

Pokračovat na článek

Aktualizace 12.12.2023: K 1.12.2023 server Uložto.cz končí tak jak jej známe. Tedy již nelze vyhledávat mezi všemi veřejnými soubory, ale již web lze využívat pouze na své osobní soubory, které si můžete stáhnout pouze vy jako vlastník. Tedy jediná rozumná služba v česku je zmiňované Webshare.cz, které má rozumné předplatné založené na časovém předplatném a ne datovém předplatném. Pokračovat na článek