WordPress je velmi oblíbený redakční systém a neustále vychází nové a nové verze, které přináší spousty novinek, o které uživatelé žádají, ale také opravují chyby, které byly nalezeny. Přeci jen žádný systém není bez chyby. O tom však tento článek není, dnes si povíme, jak rychle a snadno nainstalovat WordPress v pár krocích za 2 minuty a k tomu ještě pár tipů, jak se vyvarovat začátečnickým chybám. Tam jdeme na to.

Pokračovat na článek

Tak zní otázka, kterou dneska rozebereme v tomto článku. Proč by vlastně někdo měl chtít vypínat hybridní režim spánku a co tato funkce vůbec znamená? Hybridní režim spánku je kombinace režimu spánku (uložení všech rozpracovaných dokumentů do paměti RAM a vypnutí PC) a hibernace (uložení všech dokumentů na pevný disk a vypnutí počítače). Hibernace je dobrá pro notebooky, jelikož nejvíce šetří baterii, ale také déle trvá, než se počítač opět spustí. Režim spánku je zase dobré zvolit při krátké chvíli, kdy s PC nepracujeme. Pokračovat na článek

WordPress je jeden z nejpoužívanějších redakčních systémů a již dávno jsou pryč doby, kdy se dal použít jen na nějaký malý osobní blog. Dnes na něm již stojí spousty webů. Jsou na něm založené velké magazíny a ty se neobejdou bez redaktorů. Těchto redaktorů, grafiků, kodérů a podobných lidí, kteří se na webu podílí je u většího projektu spousty. Ovšem jak vyřešit oprávnění, aby třeba nový redaktor nemohl nastavit jiný vzhled nebo nějak přenastavit stránky a mohl jen psát články? Někdy je zase potřeba jen umožnit registraci uživatelům, aby se dostali do nějaké sekce, ale i tito uživatelé by měli mít omezená práva. Proto si ukážeme jak to udělat v redakčním systému WordPress.

Pokračovat na článek