SSL-ikonaNedávno se zjistilo, že knihovna OpenSSL měla závažnou chybu, díky které šlo odposlouchávat šifrovaná data a i privátní klíče. Protože zasáhla velkou část lidí, tak se ji začalo přezdívat The Heartbleed Bug (chyba krvácejícího srdce). Již dávno vyšla aktualizace na tuto chybu, ale nikdo neví, zdali tuto chybu dlouhou dobu někdo nevyužíval a proto se doporučuje změnit hesla. Ale dnešní článek není o tom, že by jste si měli změnit hesla, ale o tom, že díky této kauze společnost Google přemýšlí o tom, že by v SERPu upřednostňovala weby, které používají SSL šifrování (článek s Mutt Cuttsem). Pojďme si tedy ukázat, co by takováto změna znamenala pro majitele webů.

Pokračovat na článek

ikonkaJak jsem již před pár týdny psal, na včerejšek bylo plánováno vypuštění nové verze nejpoužívanějšího redakčního systému WordPress. Před zveřejněním této verze byly vypuštěny ještě dvě setinové verze, které opravovali závažné chyby. Tato verze vychází 4 týdny po vydání velmi důležité verze 3.8. A troufám si říci, že i tato verze přináší dosti změn, lepěji řečeno dotahuje změny svého předchůdce k dokonalosti. Přízvisko Smith, jak je již u tohoto redakčního systému zvykem, dostal po americkém hráči na varhany ( Jimmy Smith). Pojďme si ale ukázat, co číslo 3.9 přivedlo sebou za vylepšení.

Pokračovat na článek

Copywriting.cz je web, kde můžete prodat své vytvořené texty a nebo je zakoupit. Ovšem to se v březnu letošního roku změnilo. Do systému byly včleněny dva staro-nové PPP systémy WebPost a PayPost. Proč se tak stalo a jaké vylepšení to přineslo, nejen pro uživatele se dozvíte v tomto rozhovoru, který jsme pro vás zprostředkovali s programátorem tohoto projektu a zároveň i částečným vlastníkem Otakarem Pěnkavou, kterého můžete znát z podnikatelského fóra WebDeal .

Pokračovat na článek

Dneska mi na jeden z mých emailů, přišla podivná zpráva, která na první pohled vypadala jako od České spořitelny. Obsah emailu byl stručný, že se někdo naboural na můj bankovní účet a dějí se na něm podivné aktivity. Pak už jen následoval PDF dokument, kde jsem měl vyplnit všechny své osobní údaje i s číslem své karty. Už zde to bylo dosti podezřelé, další co bylo divné, byli příjemci. Bylo jich spousta a to na stejné počáteční písmeno. Posledním dílkem skládačky byl odesílatel. Odesílatel se tvářil jako csas@csas.cz, ale když se člověk podíval podrobněji, tak zpráva nebyla posílána z tohohle emailu, ale z emailu jitkaschniedova2@gmail.com. Tak že se jednalo o tzv. phishing (vydávání se za někoho, aby z vás dostal citlivá data). Pokračovat na článek

Tvůrci portálu lidé.cz již nějakou dobu mluvili o tom, že připravují novou podobu tohoto portálu. Zmiňovali, že to má být úplně překopaná služba, která se má stát seznamkou. Již dopředu bylo jasné, co na nové seznamce zůstane a co ne. Vývoj se zdržel kvůli, menším změnám, které lidé chtěli (chtěli jich mnohem více, ale administrátoři, si nedali říci). Včera přesně v poslední den měsíce března, spustili tvůrci novou podobu. Ovšem ta se jak se čekalo, setkala s velmi silným negativním ohlasem. Pojďme se tedy společně podívat na to, co se vlastně změnilo a zdali je ještě nějaký důvod na tento web chodit.

Pokračovat na článek