Na fóru Webdeal se jeden uživatel ptal, zdali neexistuje nějaký plugin, který by automaticky posílal informaci seznamu o tom, že jste právě vytvořili nový příspěvek na webu. Již nějakou dobu jsme nad takovým pluginem uvažoval, ale říkal jsem si, že je to zbytečné, když budu chtít, tak si daný příspěvek přidám ručně. Ovšem, když jsem viděl, že někteří uživatelé si myslí, že ručně je to zdlouhavé a také proto, že jsem si chtěl zkusit vytvořit nějaký plugin, tak jsem vytvořil plugin na automatické odesílání stránek do indexu seznamu.

Pokračovat na článek

upozorneni obrazekDneska, když jsem zavítal sem na blog, abych schválil komentáře a podíval se, zdali blog nepotřebuje nějakou údržbu jsem s údivem zjistil, že nefunguje plugin Super Cache, který se stará o ukládání navštěvovaných stránek, aby se vám co nejrychleji zobrazovaly a nemuseli jste zbytečně čekat. Chybová hláška se mi anglicky snažila říci, že složka, pro ukládání dočasných souborů neexistuje. Ovšem přes FTP jsem ji viděl. Pojďme si tedy ukázat, kde byl problém a jak jej snadno vyřešit.

Pokračovat na článek

1391752909_08_settingsPár článků zpět jsem psal o tom, jak využívat tkzv. shortcody v samotném wordpressu. Jsou to velmi užitečné zkratky. Tyto zkratky mají své uplatnění v případě, že něco častokrát někam vkládáte a je to neustále jeden a ten samý prvek. Ten prvek se může maličko měnit, jak si ukážeme v dnešním článku. A o čem že tedy dnešní článek bude, o tom jak si svůj vlastní shortcode vytvořit a využívat jeho potenciál.

Pokračovat na článek

h1_logoSpolečnost H1, je vám možná známá, mně ovšem moc známá nebyla, nezajímal jsem se totiž o jejich služby. Ovšem před pár dny jsem narazil na jeden zajímavý PDF soubor a tam bylo napsáno, že tento ebook vytvořila společnost H1.cz . Tak jsem se snažil dohledat další ebooky, které tato společnost nabízí a udělal jsem z nich menší seznam. Společnost H1 se zabývá optimalizací pro vyhledávače (SEO), reklamami pro váš web (PPC), propagování vašich stránek na sociálních sítích, analýzu vašeho webu, návrhy stránek, E-mail marketingem, tvorbou zajímavých a důležitých textů (copywriting). A protože je jedničkou jak na slovenském tak českém trhu, tak je dosti dobré si nějaký ebook, který se týká vašeho zaměření pročíst.

Pokračovat na článek