potani_stistkyProtože tento blog, pohání redakční systém WordPress, který je nejpoužívanějším systémem na světě na tvorbu blogů. Tak tento článek pojednává o tom, jak si přizpůsobit shluk štítků na svém webu. Kdyby jste nevěděli o co jde, tak zde na blogu, štítky naleznete v pravém, postranním panelu. A co že to ten štítek (anglicky: tag) vlastně je? Je to slovo, které by mělo spojit několik článků, které jsou na podobné téma. Vlastně označíte (oštítkujete) několik článků, které se zobrazí, když někdo vyhledává tento štítek. Ovšem nezaměňujte štítek za klíčové slovo.

Pokračovat na článek

wedos-vypadek-thubnailToho, že firma Wedos, která působí v IT oboru a prodává hosting,VPS,atd. v pátek (23.5.) a v sobotu (24.5.) měla výpadek je plný internet. Tento článek nemá rozebírat jak k danému výpadku došlo a jak se na něj příště připravit. Nejsem nějak znalý v tomto směru a tak se nechci pouštět ani do žádných spekulací. Tento článek pojednává o tom, kde se stala největší chyba, která způsobila takový rozsah komentářů ze strany zákazníků. Pokračovat na článek

uvod_lide_novePortál lidé.cz na přelomu března – dubna velikou změnou. Dá se říci, že se celá jeho podoba změnila. Když se tak stalo, tak jsem sepsal všechny nedostatky této verze. Článek naleznete zde. Nedostatků bylo spousty a tak se administrátoři rozhodli pro postupné změny. Některé změny byly provedeny na základě hlášení samotných uživatelů a některé se přidali proto, aby samotný portál měl nějaký smysl. Ukažme si tedy, jaké změny se za ten měsíc a kousek udály a zdali to vůbec stačí k tomu, aby se nové Lidé.cz udrželi.

Pokračovat na článek

trval_odkazyTrvalé odkazy, aneb v anglickém názvu permanent links. Tyto odkazy vidíte každý den na každém webu. Jedná se o URL webu, v které je většinou uveden název článku a nějaká další doplňující informace. Někdy však jsou odkazy tvořeny pro člověka nesmyslným kódem. Dnešní článek pojednává o tom, co je vhodnější, zdali zvolit přívětivější odkazy a nebo nesmyslný kus kódu. Také si řekneme kdy a jaký typ odkazů využít a jaké má každý výhody a nevýhody.

Pokračovat na článek