Společnost Wedos provozuje jak hosting, tak i uložiště pro vaše data nebo i dedikované servery či VPS.  Ceny u této společnosti jsou dosti nízké a to se někomu nemusí zdát, a proto jsou tu slevy až 70%, aby jste si mohli služby společnosti Wedos vyzkoušet. Slevy jsou na všechny produkty (VPS,Dedikované servery,Wedos Disk a Webhostingy NoLimit a NoLimit EXTRA)

Pokračovat na článek

Email, bankovnictví, fóra, telefon a spousty jiných služeb a přístrojů dneska využívají hesla. U mobilu a kreditních karet je to PIN naopak u diskuzních fór nebo emailu je to jakékoliv heslo, které si vymyslíme. Prostě nás hesla pronásledují na každém kroku a jsou nedílnou součástí našeho života. Identifikujeme se jimi, že jsme to zrovna my, čí je mobil či karta a ztěžujeme tak zneužití našich věcí. Záměrně píši ztěžujeme, jelikož vždy se dá obrana nějak obejít (viz. nedávné hacknutí několika účtu na Gmailu), ale díky stížení to trvá déle a někdy se to útočníkovi ani nevyplatí. Pokračovat na článek

Před nedávnem jsem psal o novinkách, které nás čekají v nové očekávané verzi WordPressu a to s číslem 3.6. V tomto článku jsem psal ještě o betě, která byla 4 v pořadí, ovšem dne 13. 7. 2013 vyšla první RC verze. RC verze znamená verze, která je nejblíže k finální verzi a je ke stažení pro fanoušky. Ti zase nahlašují nalezené chyby a později se z opravené RC verze stává finální verze. teď, když vyšla RC verze jsem se rozhodl přeložit šablonu, která s novou verzí wordpressu přichází a ta nese název Twenty Thirteen.

Pokračovat na článek

Pokud si na svůj web dáváte videa, tak k tomu jistě využíváte server YouTube, který je nejpoužívanější video server na světě. Když sem ovšem video nahrajete nebo kdokoliv jiný, tak se náhled videa vytvoří automaticky. Někdy ovšem není automatický náhled to pravé co zrovna člověk potřebuje, ale hned nemusíte zoufat, protože lze si na webu náhled videa vybrat a vůbec to není těžké.

Pokračovat na článek

Každý, kdo již nějakou chvíli pracuje s WordPressem, tak se mu jistě již stalo, že se mu načetla jen bílá stránka. Této stránce se říká „bílá smrt“, když se vám něco takovéhoto přihodí nemusíte ztrácet hlavu. Tento problém má jen jednu příčinu a to vyčerpáni memory_limit. Ovšem co je trošku frustrující, že v některých případech, se nemůžete dostat ani do administračního rozhraní, aby jste udělaly nějaké změny. Ovšem změny ve WordPressu lze také dělat manuálně a o tom jak je celý tento článek.

Pokračovat na článek

Každý jednou začíná s nějakým programem, systémem nebo čímkoliv. Tento článek má napovědět o tom, co je samo skryto v redakčním systému wordpress a na co není nutné vůbec instalovat pluginy. Třeba pokud máte dlouhý článek a potřebujete jej rozdělit na více stránek a nebo potřebujte odkázat na nějakou část článku? Ani jedno není problém a není k tomu potřeba žádný další plugin. Pojďme si tedy ukázat jak na to.

Pokračovat na článek

Většina z nás využívá pro tvorbu webu nějaký redakční systém. Ať je to již Joomla, WordPress, Drupal či jakýkoliv jiný. O různých kladech a záporech, jsem již psal v předchozím článku. Ovšem díky velkému použití takovýchto systémů zdarma, se na tyto systémy zaměřují i útočníci. Proto je dobré útočníkům dávat co nejmenší příležitost k napadení našeho webu. Jelikož tento blog běží na WordPressu, tak jsem se rozhodl vytvořit seriál, který projde ty nejdůležitější kroky na zabezpečení vašeho webu, který využívá tento redakční systém.

Pokračovat na článek