O tom, že byla Seznamem spuštěna obdoba Google seacrh console, se napsalo již hodně článků. Většina autorů se v nich i zmínila o tom, že detailnější informace lze získat pomocí API. Ovšem zatím jsem se nikde nedočetl o online nástroji, který by snadno umožňoval získaní těchto dat. Tak jsem se rozhodl, že takový menší nástroj sestrojím 🙂 .

Tento Seznam webmaster extraktor je velice jednoduchý a snažil jsem se jej udělat co nejvíce přátelský. Data by se měla dát získat i z mobilních zařízení. Jediné co pro jeho použití budete potřebovat, je klíč k API, který získáte v administraci svého webu. Jedná se o 40 znakový řetězec, který naleznete na této stránce .

Návod

V první řadě, potřebujete platné API k webu, u kterého chcete získat data. Následně toto API zadejte do příslušného políčka na webu a vyberte jaké údaje chcete získat. Následně stačí již jen kliknout na tlačítko „Zobrazit“ a uvidíte jednotlivé URL ze seznamu. Kvůli omezení seznamu se zobrazuje jen prvních 1 000 záznamů. Tyto záznamy si také můžete stáhnout na počítač v univerzálním .TXT souboru.

Omezení

Samozřejmě z důvodu možnosti zneužití jsou zde i nějaké limity.

  • nejvýše 5 dotazů za vteřinu
  • 100 dotazů za minutu

Tyto limity ale běžný uživatel jen tak nemůže přesáhnout. Pokud by vás napadla nějaká funkce, která vám chybí na tomto online nástroji, tak napište dolů do komentářů. Možná tuto funkci přidám.

Možné funkce

S API jdou dělat různé funkce. Třeba i zasílání URL jednotlivých stránek na indexaci (max. 500 za den). Této možnosti, bych chtěl využít u pluginu Seznam PING, kde si někteří uživatele přáli funkci automatického přidání i straších příspěvků. Bylo by to ovšem limitováno 500 požadavky. Měli by jste o takovouto funkci zájem? Ještě je pak možné získat historii ohledně webu. Tam ale nevidím zatím žádný potenciál, když jsem se díval na výstup. Podobné informace jsou v samotné administraci Seznam webmaster 😉 .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation