Již nějakou dobu provozuje firma Seznam video portál Stream.cz v novém kabátě a také novým směrem. Nyní na serveru najdete jen videa, které jsou přímo z produkce samotné firmy. Je to sice pěkný nápad, jelikož jsou videa aspoň v lepší kvalitě. Na jednu věc se ovšem zapomnělo. Videa nejde vkládat na stránky a jdou přehrávat jedině na samotném webu stream.cz . Dneska vám ukážu, jak si vložit vybrané video ze stream.cz na svůj vlastní web.Máme hned dva způsoby jak vložení videa na naši stránku vložit. Buď ručně pomocí upravení kódu, který bude uveden níže a nebo využití automatického generátoru, kam vložíte URL požadovaného videa.

Napřed si ukážeme jak si vytvořit kód ručně, bez nějakého generátoru.

<iframe src="http://www.stream.cz/static/embed/index.html?i=streamembID&id=ID&w=468&h=263&q=2&wm=direct&04f4da6" width="500" height="250"></iframe>

V tomto kódu nahraďte řetězec ID, který je v tomto kódu obsažen 2x, za ID videa. Toto ID zjistíte z url videa.Např. pro video  o výrobě vlastního gelu na praní, které má url https://www.stream.cz/homemade/10005694-gel-na-prani je ID 10005694. Výsledný kód by potom byl.

<iframe src="http://www.stream.cz/static/embed/index.html?i=streamemb10005694&id=10005694&w=468&h=263&q=2&wm=direct&04f4da6" width="500" height="250"></iframe>

Teď k druhému způsobu vytvoření kódu pro vožení videa z portálu stream.cz na váš web.

Přejedeme na web stream-online.cekuj.net . Zde se nám zobrazí úvodní stránka jen s jedním políčkem pro vložení url videa a pak tlačítkem pro vygenerování kódu.

Online Stream.cz

Vstupní stránka

Do políčka pro url videa zadejte url, kterou najdete u požadovaného videa na portálu Stream.cz .

Formulář s vyplněnou url videa

Formulář s vyplněnou url videa

Nyní už stačí jenom kliknout na tlačítko generovat a zobrazí se vám náhled videa a pod náhledem kód, který vám umožní vložit si videa na vaši stránku.

Video s kódem pro vložení

Náhled videa s kódem

Ať už jste si kód upravili ručně a nebo si jej vygenerovali pomocí webu, tak už jen stačí si kód vložit na požadované místo na webu a vychutnávat si svou práci 😉 . Pokud se ti návod líbil, budu velice rád, když jej budeš sdílet, pomocí tlačítek hned pod touto větou.

2 komentáře k článku “Vkládání videí ze Stream.cz

  1. Rampouch 30.1.2023 v 21.22 říká:

    Už to, bohužel, nefunguje. Ale děkuji za návod 🙂

    • admin Autor článku 31.1.2023 v 7.38 říká:

      Dobrý den, děkuji za informaci.
      V rychlosti jsem se díval, jak upravit script pro generování kódu pro vkládání a jakmile budu mít chvíli, tak web upravím, aby bylo generování znovu funkční.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation