To, že Google furt dělá nějaké změny, zkouší co by mohlo účinkovat na jeho uživatele a jak nejvíce díky tomu vydělat je již známé. Ovšem teď google zase trošku více propojil YouTube s jeho sociální sítí Google+. Poslední změna, kterou bylo propojení komentářů pod videi s G+ se uživatelům moc nelíbilo. Dnešní změna, je ovšem kladná a její využití je dobrovolné.

Kino u vás doma

Při přehrávání videa na YouTube jste vždy měli normální přehrávač, který se vešel na obrazovku každého běžného monitoru. Od začátku také google nabízí, možnost si zvětšit okno přes celou obrazovku. Novinkou, která tu je jen asi rok, je druhá velikost přehrávače, která se přizpůsobí šířce vašeho otevřeného okna. Tato novinka prošla menší obměnou a to změnou pozadí, které je pod videem (vytvoří iluzi plátna). Druhá menší změna, je název tohoto tlačítka „Režim kino“. Já osobně tento režim často využívám, jelikož je příjemnější mít video přes celý monitor, ale přitom ještě stále mít možnost něco dělat vedle, což u videa přes celou obrazovku nelze a některá videa, jsou v takové kvalitě, že přes celou obrazovku je to hrůza, natož v režimu kino to ještě jde.

 

Ukázka YouTube v režimu kina

Ukázka režimu kino na YouTube

Kanál raz dva

Pokud jste někdy měli nějakou webovou stránku, kde jste chtěli přidávat svá vlastní videa a nechtěli jste je nahrávat na svůj web, tak jste jistě využili YouTube. Ovšem nahrávat videa pod svým jménem nebo přezdívkou je trošku krkolomné, jelikož uživatelé video budou vyhledávat nejspíše i podle názvu webu. Proto bylo dosti vhodné vytvořit speciální kanál pro váš web. Když jste takto měli několik webů, už jste se v té hromadě kanálů ztráceli. Google konečně vyšel autorům kanálů pro weby vstříc a stačí, když na google plus, vytvoříte stránku pro váš web. Poté už jen přijdete na YouTube a kliknete na svůj uživatelský profil (v pravém horním rohu vedle tlačítka „Nahrát“) a zvolíte profil webu, kterému chcete vytvořit/spravovat kanál. Takto budete mít všechny kanály pod jedním účtem a vše krásně přehledné.

Nahrávání podle vašich představ

Google vyslyšel i prosby samotných tvůrců videí, které samotné YouTube tvoří a upravil i režim ukládání videa. Přibylo v něm několik kroků, hlavním novým krokem je ovšem na konci, kde máte při ukládání veřejného videa, nově tlačítko „Publikovat“. Autoři si totiž stěžovali, že se video automaticky přidalo, hned co se celé nahrálo. Občas tedy nestihli udělat všechny úpravy, které chtěly a vše dodělávali za pochodu. Teď si každý tvůrce může video a stránku, kde bude popis videa přizpůsobit a poté až publikovat. Video je možné, publikovat i se zpožděním, tak že můžete mít na svém kanálu připraveno již několik videí dopředu a postupně je jen zveřejňovat, což je podle mě jistě příjemná novinka. Tato novinka je ovšem pouze pro partnery.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation