Google udělal další změnu. Napřed změnil vzhled vyhledávání svého vyhledávače a to tím, že lišta záložek, která byla vždy vlevo, kde jste si mohli vybrat jaké příspěvky chcete (do určitého data,zdali česky nebo cizojazyčné stránky atd.) Teď se však změna týká vzhledu nejznámějšího video portálu a to YouTube. Vzhled má být jednoduší a hlavně snadno zobrazitelný pro všechny platformy. Souhlasím, že to se jistě povedlo, ale jako většina lidí se mi nelíbí, že v novém vzhledu je vše vycentrováno na levou stranu a vpravo vzniká obrovská mezera.

Teď ovšem pojďme nahlédnout do nového vzhledu, aby jsme zjistilo co se změnilo a zdali k lepšímu nebo k horšímu. A zdali se to ještě nějak dá změnit.

YouTube nový vzhled náhled

 

Jak je z náhledu patrné Google se na novém vzhledu vyřádilo, ale to neznamená, že nový vzhled je lepší.

První novinkou je levé menu, které se celé zobrazí až po rozkliknutí. Další změna se týká názvu vide, které bylo vždy nad videem, teď je však název napsán po videem. Zdá se mi to více přehledné.

Další novinka, která je třetí v pořadí je tlačítko nahrát, které v sobě skrývá ještě menu, které si ukážeme níže. Pod videem však je ještě jedna novinka, karty „Informace o videu“ Sdílet“ atd.  nejsou již vyjíždějící, ale jsou to jako záložky v prohlížeči. Když na jakoukoliv kliknete, zobrazí se jen její příslušný obsah. V předešlém vzhledu jste mohli zobrazit si všechny záložky naráz, jelikož byly vysouvací.

Ovšem pokud se vám tento vzhled nelíbí, tak již teď vám prozradím jak můžete udělat něco pro to, aby vzhled byl vzat zpět. Použijte tlačítko „Odeslat názor“ v pravém dolním rohu a v zobrazeném formuláři udejte důvod co se vám na novém vzhledu nelíbí.

Poslední věcí, která prošla změnou je vlastní přehrávač, který je jednoduchý. Již i logo YouTube v přehrávači je jen 2D. Jinak logo YouTube se na webu jen zmenšilo. A celá stránka se snaží přiblížit vzhledu, který se teď snaží prosadit několik webů. Možná se Google snaží o sjednocení svých webů, ale řekl bych, že tímto způsobem moc své stávající uživatele nepotěší, jelikož jediné co je na pravé straně je ikona vaše profilu a tlačítko na zaslání názoru. Tak že při zobrazení na větších monitorech se tento design zdá nedokončený. Pro mě by tento design byl přijatelný, kdyby byl uzpůsobený i pro větší monitory (zarovnání na střed a méně bílého prostoru).

YouTube nový vzhled novinky náhled

 

V druhém náhledu se pojďme podívat na to, co se skrývá pod levým menu a tlačítkem „Nahrát“. Když si rozklikneme levé menu nalezneme nám známe menu, kde nalezne seznamy našich videí, odběry a všechny důležité informace. Pod tlačítkem „Nahrát“ nalezneme správce videí a taky statistiky svých videí. A pokud hledáte klasickou pětici (Oblíbená videa, Přehrát později, Líbilo se, Historie,  Nahraná videa) tak tu naleznete po rozkliknutí ikony na svůj profil.

Nový vzhled byl již v BETA testování 11.10.2012. Proto již někteří uživatelé tento vzhled znají, ale originální spuštění pro všechny nastalo 7.12.2012. Většina lidí doufá, že tento vzhled se ještě změní a doladí se chyby. A především asi si všichni přejí, aby se již vzhled zase delší dobu neměnil. Na konec nezbude všem uživatelům, ať těm co se nový vzhled líbí nebo ne buď tuto změnu přijmout a nebo odejít jinam.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation