Google je světoznámá firma. Stále se snaží přivádět nějaké novinky. Dělá změny, jako třeba, že ukončí dlouhodobý projekt Page Speed, kde jste si mohli otestovat váš web a díky radám jej vylepšit a zbavit veškerých nedostatků. Dnešní článek je ale o službě, kterou by měl znát a také určitě využívat s názvem Google webmaster tools. Od včerejšího dne má nový název a to Search console.

S tímto novým název Google přišel, jelikož již jeho nástroj nevyužívají jen webmasteři, ale i obyčejní lidi, kteří si založili jednu stránku. Proto Google změnil název, který je více adekvátní, jelikož se snažíte zjistit co nejvíce věcí o vyhledávání, které je spojené s vaším webem.

Nezměnil se jen název, ale i podoba funkcí, která je více nakloněná k nezkušeným uživatelům. Prvky jsou větší a vše se dá snadno naklikat. Žádné funkce ale nezmizeli, ani nepřibyly. Jen jejich design je trošku jiný.

Jak je ze snímků vidět, tak si můžete vybrat vše co chcete,, aby se vám v tabulce a grafu ukázalo. Bohužel, nastavení vydrží jen po tu dobu, než kliknete na jiný odkaz v levém menu. Chtělo by to, aby si nová Search console zapamatovala nastavení, které si uživatel vybral. Jak je ale ze snímků také patrné, je zde ještě název beta, tak že nejspíše bude tento neduh opraven.

Za sebe nehodnotím změnu ani kladně ani záporně. Změnil se jen název a grafické podání již zaběhnuté služby. Jaký je váš názor na staronové rozhraní pro webmastery? Vítáte tuto změnu a nebo jste měli radši předchozí rozhraní?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation