wordpress co mi chybíO tom, že existuje něco jako wordpress, jsem věděl již nějakou dobu. Poprvé, kdy jsem si ho vyzkoušel bylo až zde na tomto blogu. Má své klady i zápory. Jeho obrovskou výhodou je, že má obrovskou databázi pluginů, které vám doplní vše co vám může chybět. Ovšem ne všechno lze pluginy nahradit a také není dobré mít spousty pluginů, proto mě napadlo sepsat tento článek. Co by podle mě mělo v základní instalaci wordpressu být a není to tam.

Vlastní avatar

To, že nastavení avatarů (ikonek u vašeho jména) je dosti špatně umístěno, teď nebudu řešit.Výchozí avatar se nastavuje v nastavení komentářů. Bohužel je zde na výběr jen z několika hlavních, které wordpress nabízí. Upřímně nejsou moc vábné a proto jsem se hned na začátku snažil zjistit jak si vložit vlastní hlavní avatar. WordPress to v základu neumí. Buď musíte využít plugin a nebo si upravit samotný wordpress. WordPress také nenabízí, aby samotný administrátor měl jiný avatar, tak že neočekávejte, že si každý uživatel bude moci nastavit svůj vlastní avatar. Což mi připadá jako dosti velká škoda a možnost nastavit si svůj vlastní avatar, je pro mě již běžnou věcí na každém webu.

Nastavení tagů

Do menu si můžete přidat widget, který bude zobrazovat vámi nejpoužívanější štítky (tagy). Ovšem již není možné si nastavit, kolik jich bude zobrazeno a jakým způsobem. V základu je nastaveno, že se zobrazí 50 nejčastějších štítků, ale jak je zde na blogu vidět, takovéto množství štítků zabere dost místa. Proto by nebylo naškodu v samotném widgetu nastavení, kolik štítků se má maximálně zobrazit.

Archiv

Každý rok má 12 měsíců a pokud to myslíte se svým webem vážně, tak se snažíte publikovat co nejčastěji s důrazem na obsah. To znamená, že po dvou letech psaní máte již 24 archívů. Což je již dost položek do menu a díky tomu menu narůstá na velikosti. Zde mi tedy chybí možnost nastavení, že se bude zobrazovat archiv třeba jenom roční nebo zobrazit jen odkazy na rok a po kliknutí, by se zobrazily měsíce daného roku. Jednoduše nějak zmenšit a uspořádat archív, který se dosti hodí, když na váš web zavítá nový uživatel a chce si přečíst něco z dřívějška.

Vyhledávání napříč systémem

Ve verzi 3.8 již měla být funkce globálního vyhledávání doplněna. Ovšem kvůli častým chybám byla tato implementace odsunuta na další verzi. Zatím lze ve wordpressu vyhledávat odděleně pluginy,šablony, příspěvky, atd. . Tak že doufám, že z přidání této funkce nesejde a bude co nejdříve doplněna.

Každému vyhovuje něco jiného, někdo třeba ani tyto věci nepostřehl a nebo je nijak nepotřebuje. Mně samotnému se ovšem zdá zbytečné využívat na takovéto detaily pluginy, které po čase již nemusí být ani aktualizované, zase o něco zpomalí systém a můžou být zadními vrátky pro útočníky. Proto bych byl rád, kdyby se někde v dalších verzích (musím uznat, že v několika minulých wordpress udělal velké kroky kupředu) tyto detaily doladily.A jak jste na tom vy, chybí vám něco ve wordpressu nebo v jiných redakčních systémech nebo by jste to nechali tak jak je to? Podělte se o svůj názor dole v komentářích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation