Většina lidí přemýšlí, zdali se v dnešní době pořídit drátové či bezdrátové zařízení. Dnešní článek pojednává o bezdrátových sluchátkách P311, která jsem si pořídil. Jsou snadno přenositelná, lze je připojit jak k telefonu, tak i k PC a velmi dlouho vydrží na jedno nabití. Ovšem tato sluchátka mají ještě vestavěný mikrofon.

Výběr přenosu

Prvním nad čím jsem při výběru přemýšlel, bylo, jaký typ bezdrátového přenosu zvolit. Pro bezdrátovou technologii jsem se rozhodl, protože nemám rád spleť kabelů a omezení délky kabelu. Na výběr bylo ze dvou možností, buď pomocí samotného vysílače, který byl na principu wifi. Ovšem tento vysílač je většinou dosti velký a dokonce ještě napájen ze sítě. Druhou možností byla volba bluetooth. Tento přenos je výhodný především v tom, že většina zařízení má již bluetooth v sobě zabudované. Mluvím například o notebooku či mobilu. Proto je možné sluchátka s volbou tohoto přenosu připojit na více zařízení. Zvolil jsem si tedy druhou možnost, abych sluchátka mohl využívat i na dalších zařízeních.

Výdrž

Dalším kritériem je jak dlouho bezdrátové zařízení vydrží bez napojení na síť. U těchto sluchátek bylo psáno, že 20 hodin, což mohu potvrdit a je to dostatečná výdrž. Nevýhodou ovšem je, že sluchátka po vybytí nelze připojit a využívat dále. Je nutné je připojit a nechat nabíjet cca 4 hodiny. Sluchátka mají integrovanou baterii, tak že ji nelze vyměnit.

Konstrukce

I konstrukce samotných sluchátek je velice důležitým aspektem při výběru. Můžete mít náhlavní sluchátka, špuntová, pecková či jak je tomu u Arctic P311 záhlavní. Nejpohodlnější a nejvýkonnější jsou samozřejmě náhlavní sluchátka. Protože obejmou celé ucho a lehce sedí na hlavě. Tak že pro lidi, kteří nemají rádi změny, nejsou tyto sluchátka vhodné. Především z toho důvodu, že chvilku trvá, než si člověk zvykne a i poté, je dlouhodobější nošení nepříjemné.

Výhody

Protože výrobce počítá s využíváním sluchátek na cestách, v balení je i pouzdro, do kterého se sluchátka po složení bez problémů vejdou. Na sluchátkách je celkem 5 tlačítek na rychlé ovládání. Tlačítko na zapnutí/vypnutí/připojení , posunutí vpřed/vzad a tlačítka na zesílení/zeslabení. Po krátkém nošení, si člověk zvykne na toto jednoduché ovládání. Pokud sluchátka připojíte k počítači, lze ještě tlačítko na zapnutí/vypnutí využít i na volaní na Skypu. Sluchátka jsou dodávaná v několika barvách (černá, modrá, bílá, zelená, růžová). Kvalitní přenos až 20 m.

Nevýhody

Jako vše i tyto sluchátka mají nějaké nevýhody. Jako jejich hlavní nevýhodu vidím to, že po připojení dost oslnivě, bliká modrá dioda. Další nevýhodou je, nemožnost sluchátka využít po vybití. Občasné zpoždění zvuku, při nějaké překážce. Mikrofon dosti šumí. Ovšem více záporů jsem nenašel.

Návod

Bohužel výrobce sluchátek není česká firma a sehnat český návod je poněkud obtížné. Je sice dodáván k zařízení, ale pro ty, kteří by se v dodaném návodu nevyznali přidávám stručný návod, jak sluchátka spárovat s přístrojem.

První připojení

1) Podržte na sluchátkách cca 7 vteřin tlačítko se sluchátkem
2) Jakmile začne střídavě blikat červená a modrá dioda, sluchátka jsou připravená na vyhledání
3) Zapněte bluetooth a vyhledejte dostupná zařízení
4) Vyberte P311 a dejte připojit, (u mobilu poté spárovat)
5) Při párování zadejte kód „0000“, který dokončí spárování

Tímto jste propojily sluchátka Arctic P311 s vaším zařízením a již si můžete využívat ničím nerušený poslech hudby.

Připojení

Spárování se provádí jen jednou. Poté již stačí sluchátka vždy pro poslech hudby jen připojit.

1) Zapněte bluetooth na vašem zařízení
2) Podržte tlačítko se sluchátkem cca 5 vteřin, než se rozsvítí modrá ikona
3) Počkejte než se sluchátka připojí k přístroji

Odpojení

Odpojení je stejné jako připojení, jen všechny úkoly provedete v opačném pořadí.

1) Držíte tlačítko se sluchátkem, než se rozsvítí červená dioda

2) Vypnete bluetooth u svého zařízení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation