Dnes kolem 2 hodiny odpoledne se v obchodním centru Plaza v Plzni zřítil sádrokartonový podhled. Tento podhled byl umístěn v předsálí kina, které je v obchodním centru umístěno. Bylo zraněno 5 lidí, z toho jedna žena, která byla odvezena do blízké nemocnice. Zbylí 4 lidé, byli ošetřeni na místě. Všichni lidé byli evakuováni. Jednalo se přibližně o 900 lidí.

Důvodem ovšem proč o tomto neštěstí píši je ten, že většina médií tuto záležitost uvádí nepravdivě. A to z důvodu, aby si lidé přečetli jejich článek a nebo shlédli informační video. A v čem je ta nepravda. Titulky médií uvádí, že se zřítil strop, což není pravdou. Spadla část podhledu, která byla v předsálí. Tento podhled byl ze sádrokartonu. V tom bylo štěstí. Kdyby totiž opravdu spadl strop nákupního centra, tak by bylo více zraněných dokonce by byli i nějací mrtví.

Strop je totiž dosti mohutná konstrukce a jak většina lidí ví sádrokarton je lehká konstrukce. Využívá se především z důvodu zakrytí instalací či zateplení. Je to tedy zavěšená konstrukce na nosné konstrukci, kterou je pravý strop.

Proto bych jen chtěl informovat, že ne všechno co média napíší není pravda. A vždy je lepší si zjistit informace z více zdrojů. Jak říká jedno přísloví „Důvěřuj, ale prověřuj“.

Pokud máte nějaké bližší zprávy. Byli jste přímo a místě a máte nějaké fotografie, klidně se s námi o ně podělte. Bude jedině rád.

 

 

FOTOGRAFIE:

Odklízení sádrokartonového podhledu

Odklízení stropu

 

Nosná konstrukce

Konstrukce stropu

Lidé před nákupním centrem

Záchranáři a evakuovaní lidé

 

1 komentář k článku “Plzeň Plaza – zřícení stropu PRAVDA

  1. to neni podstatne 30.3.2013 v 21.48 říká:

    Mel jsem nastrost vystavbu multikina, interier si uz dodelaval provozovatel kina sam, aby mu ladil.. mel to nastarost nejaky zid z Izraele Bielik se jmenoval, podud si pamatuji spravne. Delnici byli cesi, ale vse bylo honeno na termin a zid chtel usetrit, ja osobne jsem do kina nikdy nevlezl…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation