Logo Skype

V dřívějších letech bylo in si psát přes email, bylo to velmi rychlejší než si psát dopisy. Výhoda emailů je, že máte i zpětnou korespondenci pěkně při ruce a to, i když přijdete na jiný pc, jelikož všechny emaily jsou na vaší emailové schránce. Poté se začalo využívat ICQ, které umožňovalo komunikovat v reálném čase, tedy chatovat. Historie tohoto chatu byla ovšem přístupná jen z vašeho PC a také byla snadno dosažitelná (nebyla nějak chráněna). V dnešní době se nejvíce využívá program Skype, který již nějakou chvíli vlastní společnost Microsoft. To zdali je to dobře nebo špatně je každého názor, ale i programu Skype je vaše historie konverzace ukládá na vaše PC. Tudíž u ICQ a Skype při přeinstalaci PC přijdete o celou historii, která se někdy hodí. Ale teď k problému, který budeme řešit v tomto článku. Zaregistrovali jste si skype účet, přihlásili se a zadali jste, automatické přihlášení. Díky tomu již po vás Skype nechce pokaždé vyplňovat heslo. Tato možnost je sice pohodlnější, ale není moc bezpečná, prvním problémem je že, když někdo bude u vašeho PC může se k vašemu skype účtu dostat velmi snadno. Druhý problém je, že když uděláte reinstalaci operačního systému nebo se budete chtít přihlásit na jiném počítači, nejspíše si nevzpomenete na heslo. Je možné si zaslat obnovu hesla na email, ale co když už tento email nemáte a nebo si nepamatujete heslo? Nebojte ani v této situaci není vše ztraceno.

Můžou nastat dvě situace, chceme se přihlásit na jiné PC, ale k PC, kde máme nastavené automatické přihlašování máme stále přístupné. V této situaci se přihlásíme k našemu skype účtu a přejdeme do nastavení ( Skype -> Profil -> Upravit profil -> Spravovat ). Tímto se automaticky přihlásíte na administraci svého skype účtu na portálu skype. Zde si zjistěte, jakou máte nastavenou primární emailovou adresu (pokud k ní máte přístup využijte resetování hesla) . Bohužel změnit primární adresu na jinou lze jen při zadání hesla, které si ovšem nepamatujeme. Proto pokud nemáte přístup k primární adrese zjistěte potřebné detaily (kdy byl váš účet založen, na jaký email byl registrován, pokud jste platili, tak kdy, vaše jméno a příjmení, jména vašich kontaktů, země ). Tyto údaje budete potřebovat k tomu, aby jste se mohli prokázat, že jste vlastníkem účtu, jelikož jen málo lidí ví, takovéto detaily.

Teď přejdeme k té druhé části, která je možná složitější a možná také ne. Je to podle toho, zdali umíte anglicky a nebo je to pro vás španělská vesnice. Pokud anglicky neumíte využijte google překladač, pokud aspoň něco anglicky umíte, tak máte z poloviny vyhráno. Teď již potřebujete kontaktovat skype podporu a požádat ji o změnu emailu, na který vám bude zasláno nové heslo. Máte na výběr ze dvou možností, buď email (ovšem tato možnost je velmi pomalá) nebo chat. V obou případech, se vás podpora bude ptát na různé věci ohledně vašeho účtu. Pokud na většinu otázek správně odpovíte, tak vám emailovou adresu změní a vy si budete moc zaslat nové heslo na novou emailovou adresu. Pokud ovšem detaily nesdělíte, tak z ochranných důvodů, vám email nezmění a vy se již jinak než z PC, kde máte nastavené automatické přihlášení nedostanete.

Druhá situace je ta, že jste již přeinstalovali váš počítač, kde bylo nastaveno automatické přihlašování. V tomto případě platí skoro to samé. Musíte si vzpomenout na všechny potřebné údaje a ty sdělit podpoře skype. Bohužel většinou paměť není tak dobrá, aby jste prokázali, že jste vlastníkem skype účtu.

Proto bych chtěl uvést jednu takovou radu na závěr. Zadávejte do účtu, které jsou pro vás důležité buď pravdivá data nebo data, která si dokážete zapamatovat. Druhá rada zní: Automatické přihlašování je dobrý pomocník, ale lepší je si heslo pamatovat.

Jsem si jsi, že ať jste svůj skype účet získali nebo ne, jistě si již dáte pozor. Ovšem já vám přeji, aby jste nemuseli zakládat nový skype účet a získali jste ten svůj stávající.

26 komentářů k článku “Nepamatuješ si heslo na Skype ani registrační email? Máme řešení!

  1. Irena Kyselova 22.4.2017 v 0.17 říká:

    Nepametam svoje heslo do skipe

    Na Slovensku Smartfon Samsung Galaxie Je 3

    • admin Autor článku 6.5.2017 v 12.06 říká:

      Dobrý den,
      jak je napsáno v článku, buď si nechte zaslat nové heslo na registrační email. Pokud již nemáte přístup ani k tomuto emailu, tak využijte podpory Skype a prokažte, že účet je váš.
      Následně vám bude heslo vyresetováno.

  2. Jaroslava Čermáková 1.4.2016 v 11.46 říká:

    Ztratilo se mi Skype a nevím, jak ho mám obnovit?

    • admin Autor článku 1.4.2016 v 11.58 říká:

      Dobrý den,
      myslíte tím, že se vám ztratila aplikace skype? Aktualizovala jste ji a nebo dělala nějaké jiné změny v počítači? Jaký máte operační systém?

  3. Jirka 4.12.2015 v 8.34 říká:

    Dobry den nemuzu se prihlasit do sveho konta pod nickem djordik

    Kdyz dam zapomenute heslo vyskoci stranka na microsoft coz mi moc nepomohlo. A na moji emailovou adresu nic neprislo ani do spamu ani nikam jinam… Pomuzete mi?

    • admin Autor článku 4.12.2015 v 10.52 říká:

      Dobrý den,
      my nejsem podpora skypu. Jen jsme napsali postup, jak kontaktovat podporu a dokázat, že jste majitel účtu. Potom vám podpora pomůže získat údaje k účtu.
      Nemáte jiný email u účtu?

      • Jirka 4.12.2015 v 11.47 říká:

        mozna jsem mel ale kdyz ho tam zadam tak mi to napise ze email neni v databazi

        • admin Autor článku 6.12.2015 v 20.21 říká:

          Dobrý den,
          opravdu vám email s odkazem na resetování hesla nespadl do spamu? Pokud ne, tak vám nezbývá, než kontaktovat podporu.

  4. Vanes 21.9.2015 v 14.42 říká:

    Dobrý den,nemohu se přihlásít na Skype.Stále se mi ukazuje ,,přihlašuji,, a po delší době ,,skype se nemůže připojit.
    Jsem si jistá že vše zadávám správně, a skype mám i na iPadu a tam je to to samé…:(
    Nikde jsem nenalezla e-mail přímo na podporu.
    Předem děkuji za jakoukoliv odpověď V.

    • admin Autor článku 21.9.2015 v 17.18 říká:

      Dobrý den,
      jedná se o celosvětový výpadek služby Skype. Tak že nezbývá než jen čekat, až zase služby naběhnout. Důvod není znám.

  5. Milan J. 6.1.2015 v 10.46 říká:

    Dobry den,
    po reinstalaci windowsu, jak uz jste uvedl vyse, vypadla moznost automatickeho prihlaseni, email uz nejspis neexistuje, jelikoz se jedna o ucet stary cca 8 let. Stale jsem automaticky prihlaseny na mobilu, avsak ten ma zalozky rozdilne, hlavne co se nastaveni tyce, tudiz me napada jediné, a to odhlasit se z mobilu a doufat v to, ze v kolonkach zustane nejen jmeno uzivatele, ale i zateckovane heslo, na zaklade poctu symbolu si mozna heslo odvodim. Kazdopadne zatim se do toho nepoustim, jelikoz si nejsem jisty, zda to tak je. Tudiz zadam nejen o potvrzeni moji teorie, ale i o pripadne dalsi tipy. Predem diky.

    • admin Autor článku 6.1.2015 v 23.02 říká:

      Dobrý den,
      obávám se, že se při odhlášení na mobilu se vám heslo nezobrazí. Jak je psáno v článku opište si důležité informace a kontaktujte podporu (anglicky), kde na základě důkazu, že jste majitel, vám změní email a můžete si zaslat kód pro obnovu hesla.

      • Milan J. 7.1.2015 v 18.09 říká:

        Blahove jsem doufal, ze existuje i jina moznost, ktera bude rekneme prijemnejsi, nez kontaktovani skype teamu. Kazdopadne dekuji za radu a vas cas. Preji prijemny zbytek dne.

        • admin Autor článku 7.1.2015 v 22.29 říká:

          Dobrý den,
          s podporou skype je rychlá domluva a pokud máte potřebné informace, heslo máte obnovené do pár minut.
          Příjemný zbytek dne i vám

          • Radim 6.9.2015 v 22.25 říká:

            Zdravím.
            Píšete že heslo bude do pár minut obnovené. Já jsem se již několikrát pokoušel si heslo nechat zaslat a do dnes mi na meil žádný kód ještě nepřišel.

          • admin Autor článku 6.9.2015 v 22.41 říká:

            Dobrý den,
            ano já osobně měl heslo do pár minut obnovené. Odkaz pro obnovu hesla jste si nechával zasílat pomocí odkazu v aplikaci Skype? Jste si jist, že máte správný email a díval jste se do složky SPAM?

  6. Pavel B. 16.10.2014 v 20.56 říká:

    Dobrý den. Už jsem z toho poněkud nešťastný. Zapomněl jsem heslo na Skypu. Někde jsem objevil okno, kde jsem napsal svůj mail a to mě ovšem vždycky přesměruje (po stisknutí ENTER) na stránku Microsoft – NEVÍM PROČ! 🙁 Jak magor pořád dokola měním hesla u Microsoftu a zkouším to následně zadat do Skypu a stále se nejde přihlásit! Už mě nenapadají nová hesla, člověk aby furt jak debil vymýšlel nová hesla s velkými písmeny a číslicemi, opisoval bezpečnostní kódy a skutek utek…

    Díky za vyřešení problému! 🙂

    • admin Autor článku 16.10.2014 v 21.00 říká:

      Dobrý den,
      pokud si pamatujete email, na který jste registroval Skype účet využijte tuto možnost zaslání hesla.Pokud si email nepamatujete a pamatujete si citlivé údaje k danému účtu, využijte této možnosti.

  7. Šárka Nesvadbová 13.9.2014 v 21.50 říká:

    Poradíte mi, jak se dá změnit na Skypu změnit jméno Skype ? Jestli to vůnbec jde ,… dík

    • admin Autor článku 14.9.2014 v 22.37 říká:

      Dobrý den, na Skypu lze změnit všechny údaje jen ne přihlašovací uživatelské jméno, které je trvalé. Pokud chcete provést jakékoliv změny na svém účtu, přihlašte se do Skypu poté stiskněte najednou levý CTRL+I a zde si změňte jakýkoliv údaj ve svém profilu. Pokud máte jakýkoliv dotaz, neváhejte napsat do komentářů

  8. jiří 16.2.2014 v 20.24 říká:

    ne mohu si vzpomenout na heslo naSkype a mám ho emachinesss1@seznam.cz

    • admin Autor článku 16.2.2014 v 21.28 říká:

      Dobrý den,
      pokud vlastníte tento email, tak si nechtě zaslat heslo, pomocí odkazu „Zapomenuté heslo“, který je hned na úvodní stránce programu Skype.

  9. Pavla Rechtigová 1.10.2013 v 16.12 říká:

    nejde mi sprovoznit skyp

    • admin Autor článku 1.10.2013 v 18.37 říká:

      Dobrý den,
      a co přesně vám nefunguje?

    • Pavel Plhal 30.9.2014 v 19.04 říká:

      nejde mi zprovoznit skyp.nabízelo se mi, , abych si přeinstaloval skyp, že je to lepší,což jsem udělal a pak , že mám změnit heslo, to jsem také udělal, teď ale se nemohu dostat dále. Stále se mi vrací , že mám špatné heslo nebo jméno. a vlastně nevím co mám špatně

      • admin Autor článku 30.9.2014 v 19.55 říká:

        Dobrý den,
        pokud nevíte ani uživatelské jméno a heslo tak využijte tohoto formuláře. Tam vám zašlou odkaz na obnovení hesla. Pro získání uživatelského jména budete muset kontaktovat podporu. Ta komunikuje pouze v angličtině a nejspíše bude potřeba sdělit několik informací, které zná jenom majitel. Nebo je možné uživatelské jméno zjistit, pomocí jiného účtu. Tak že třeba u kamaráda. Vyhledejte se např. pomocí jména a pak klikněte pravým a dejte zobrazit profil. Poté si zapište kolonku „Skype“ a tímto uživatelským jménem se přihlašte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation