skype_7_uvodVyšla další nová verze Skypu. Je to velice povedený program na online komunikaci. Co ovšem přimělo tvůrce skočit z verze 6.2 na verzi 7.0 ? Nebojte nic moc zásadního. Jen menší změna vzhledu a ještě lepší podpora všech zařízení.

Smajlíci

První čeho si určitě všimnete, jsou obrovští smajlíci. Někoho to možná potěší někoho zase ne. Je pravda, že jsou propracovaní do posledních detailů. To však neznamená, že smajlíci musí zabírat podstatnou část stránky. Naštěstí toto zobrazování jde vypnout. Přejdete do Nástroje->Nastavení->Chat a SMS->Vzhled chatu zde zrušte volbu „Zobrazovat velké emotikony“ .

skype_nastaveni

smajlici_skype

 

Já sám nechápu, proč když jsou smajlíci samotní, tak jsou velcí. Za to, když jsou po skupinkách a bez textu, tak jsou maličcí. U textu to chápu, jelikož se přizpůsobují velikosti textu. Tohle tvůrci tak nějak nedomysleli. Také zmizelo několik skrytých ikon. Například škrábající kočka, která se objevila při stisknutí 3 kláves současně.

Soubory

Lépe se zobrazují soubory, které odesíláte a nebo přijímáte. U fotek jsou přímo vidět náhledy a tak pokud hledáte nějakou fotku, máte nyní jednodušší. Soubory by také měli být napříč zařízeními synchronizovány.

Propojení

Již nějakou dobu je Skype propojen s komunikační byznysovou platformou Lync. Do verze 6.2 bylo možné chatovat s kontakty s Lync a také s nimi volat, ale bez obrazu. Tedy pořádat audiohovory. Nyní lze již volat i s obrazem. Byly tedy přidány videohovory, které jsou již od jara pro všechny zdarma i ve verzi pro skupiny.

Zařízení

Skype by se od teď měl ještě lépe přizpůsobovat všem zařízením. Díky tomu by jeho ovládání mělo být na dotykových zařízeních ještě pohodlnější. Synchronizace mezi zařízeními, by také již měla být plynulejší. Vše však ukáže čas. Bohužel nelze si nastavit, kde se má zobrazovat okno pro chat. Při větší obrazovce je automaticky po straně. Já bych i při větším rozlišení uvítal chatovací okno dole. Lépe se totiž píšou i čtou zprávy.

Formátování

Formátování textu není novinkou této verze, ale stále dost lidí neví, že lze formátovat text v chatu. Ukážeme si tedy, jak snadno text udělat tučně, přeškrtnout ho a nebo jej zvýraznit kurzívou.

Pro napsání textu tučně jej napište mezi hvězdičky. Tak že do chatovacího okna napíšete *Tento text je napsán tučně* .
Pokud chcete nějakou část textu přeškrtnout stačí ji zapsat mezi tzv. tildy (vlnovky). Tildu napíšete pomocí zkratky levý Alt+126. Tak že text, který zapíšete do okna je ~Přeškrtnutý text~.
Poslední možností formátování je kurzíva. Té docílíte pomocí dolního podržítka. Do chatovacího okna tedy napíšete _Text psaný kurzívou_ .
Nic více v chatovacím okně dělat nelze, ale i takto lehké formátování stačí na to, aby jste dali textu větší hloubku.

1 komentář k článku “Skype 7 novinky a tipy

  1. Oliwer 1.7.2015 v 15.12 říká:

    Díky za tipy a info, stále používám starší verzi, tedy 6.2 a jsem velmi spokojen… Abych byl součástí hitechage tak stáhnu 7.0, nechci být brontosaurus… 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation