Před třemi roky se na několika webech psalo, že končí velký hráč pojisteni.cz a že tato doména je na prodej. Vlastnila ji společnost Wedos, a.s. tedy Josef Grill. Všichni byli zvědavý, kdo doménu koupí a za kolik. Ovšem prodej se ani po několika letech neuskutečnil. I přesto má pojisteni.cz „nového“ majitele. Tím je firma www.pojisteni.cz, a.s., která vznikla přejmenováním výše zmíněné Wedos,a.s.

Doména se začala prodávat v polovině roku 2012 a bylo to z důvodu, že vlastník Josef Grill se rozhodl primárně věnovat nové rychle rostoucí firmě Wedos. Jak sám napsal na jednom webu v komentářích

Jsme svým vlastním pánem a zároveň neumíme sedět na deseti židlích současně. To nelze. Rozhodli jsme se soustředit na hosting jako hlavní aktivitu. Máme tam další plány na rozvoj hostingu a na další IT služby.

na dalším webu Josef Grill napsal toto

Dobrý den,
je to tak jak bylo napsáno. Toto nesouvisí s WEDOS Internet, protože tohle jsou aktivity WEDOS, a.s. a moje soukromé. S WEDOS Internet, a.s. a tedy hostingem to souvisí jen názvem a spojitostí s mojí osobou. To je potřeba rozlišit. Proto míchání druhého datacentra apod. k tomu nepatří. Jsou to tedy 3 různé subjekty (2 různé právnické osoby, které mají každá jinou aktivitu a jinou vlastnickou strukturu a k tomu já, jako fyzická osoba). To jsou základní rozdíly, které je takto chápat.

Lidské kapacity nejsou. Já se nemohu rozčtvrtit, programátory nemůžeme naklonovat a každého, kterého jsme měli ve WEDOS, a.s. jsme dali do WEDOS Internet, a.s. a nové lidi také přijímáme pro WEDOS Internet, a.s..

Důvodem je to, že skutečně se nemohu rozkrájet a nelze sedět na deseti židlích. Aktuálně nám hosting roste tak rychle a máme tam další plány a proto všechny síly směřuji (a ostatní kolegové) k rozvoji k hostingu. Nemá smysl dělat několik projektů průměrně. Je lepší dělat jeden projekt mimořádně nadprůměrně. Moje rozhodnutí směřuje k hostingu a chci jít touto cestou. Občas si člověk musí říct, že obětuje menší příjmy, abych dosáhl větších jinde…
S hostingem chceme přinést další služby, chceme expandovat, chceme stavět druhé datacentrum. Je to tolik plánů, že na nejbližší roky mám o starosti postaráno.

a na fóru Webtrh bylo toto zdůvodnění

Koukáme, že je tomu věnováno tolik prostoru…, že k tomu vydáme zítra vysvětlení u nás webu.

Toto primárně nesouvisí s WEDOS Internet, a.s. a tudíž s hostingem, protože tohle jsou aktivity WEDOS, a.s. a soukromé (fyzické osoby jež domény vlastní). Jsou to tedy 3 různé subjekty (2 různé právnické osoby, které mají každá jinou aktivitu a jinou vlastnickou strukturu a k tomu fyzická osoba). To jsou základní rozdíly, které je takto chápat.

Lidské kapacity nejsou. Není možné se rozčtvrtit, programátory nemůžeme naklonovat.

Důvodem je to, že nelze sedět na deseti židlích. Aktuálně nám hosting roste tak rychle a máme tam další plány a proto všechny lidské síly směřuji (a ostatní kolegové) k rozvoji k hostingu. Nemá smysl dělat několik projektů průměrně. Je lepší dělat jeden projekt mimořádně nadprůměrně.
S hostingem chceme přinést další služby, chceme expandovat, chceme stavět druhé datacentrum. Je to tolik plánů, že na nejbližší roky máme o starosti postaráno.

Důvod byl tedy zřejmí. Věnovat se jednomu hlavnímu směru a zde být nejlepší. To se zatím firmě Wedos daří a nyní i staví druhé datacentrum. Zajímavé tedy je, že se status prodeje změnil na status rekonstrukce. Na webu se roku 2014 objevil místo banneru, že je doména na prodej, banner, že web je v rekonstrukci.

Web byl v rekonstrukci skoro rok. Za tu dobu se v březnu roku 2015 přejmenovala firma Wedos,a.s. na www.pojisteni.cz,a.s. Po změně názvu se brzy objevil i nový vzhled webu.

Nový vzhled webu pojisteni.cz

Nový vzhled webu pojisteni.cz

Jak je na screenu vidět, web se stále připravuje a nejsou dostupná všechna pojištění. Web již už není součástí affiliate systému Wedos. Osobně nechápu, proč se najednou web zrekonstruoval. Přeci firma Wedos stále roste víc a víc o čem svědčí další stavěné datacentrum. Programátoři mají todo list plný minimálně na rok dopředu. Co se tedy změnilo, že se jedna firma přejmenovala a pustila se znovu do pojišťování? Odkaz na nový web je vidět při přihlašování do administrace Wedos.

Odkaz na pojisteni.cz v administraci

Odkaz na pojisteni.cz v administraci

Možná se časem dozvíme, proč se změnila taktika. Možná nový web souvisí s chystanými novinkami, které Wedos chystá. Vše ukáže čas.

[24.9.2016] Web pojisteni.cz získal finální vzhled a je zapojen do nového provizního programu společnosti WEDOS. Také přibyla nová pojištění např. pojištění zvířat.

FLAT design POJISTENI.CZ

Nový flat design webu Pojisteni.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation