ztlumeni_ikonaVelice užitečnou funkci nově obsahuje prohlížeč od Googlu Google Chrome. Již dříve google přidal funkci, kdy se u karty, která přehrává zvuk, zobrazil malý reproduktor. Snadněji jste tedy našli rušivou kartu a tu popřípadě zavřeli. Nová funkce tuto vychytávku posunuje ještě na větší level. Nyní nemusíte danou kartu zavírat anebo dlouze hledat tlačítko na ztlumení zvuku. Teď stačí jen kliknout na ikonu reproduktoru a zvuk se z této karty automaticky ztlumí.

Tato funkce však není aktivována již v základu a budete tedy muset vstoupit do zákoutí samotného prohlížeče, kde si můžete aktivovat různé vychytávky, které jsou někdy docela nedotažené a tak se doporučuje je zapínat jen lidem, kterým nevadí nestabilita. U tohoto natavení pád nehrozí a osobně nechápu, proč již tato funkce není zapnuta od základu.

Abyste se dostali do nastavení požadované vlastnosti, zadejte do adresního řádku tento kód chrome://flags/#enable-tab-audio-muting. Po zadání se vám otevře okno, které bude mýt v horní části volbu, pro zapnutí a vypnutí této funkce.

nastaveni

Pro aktivování dané funkce stačí kliknout na Aktivovat. Poté už jen restartujete prohlížeč a nastavení je plně funkční. Můžete si to sami vyzkoušet. Stačí přejít třeba na nějaké video z YouTube a poté kliknout na malou ikonu reproduktoru na dané kartě. Reproduktor by měl být přeškrtnut v červeném kolečku a zvuk by se měl ztlumit. Opětovným stisknutím reproduktoru, zvuk opět zapnete. Já sám tuhle funkci velice rád využívám a dá se říci, že i poměrně často.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation