upozorneni obrazekDneska, když jsem zavítal sem na blog, abych schválil komentáře a podíval se, zdali blog nepotřebuje nějakou údržbu jsem s údivem zjistil, že nefunguje plugin Super Cache, který se stará o ukládání navštěvovaných stránek, aby se vám co nejrychleji zobrazovaly a nemuseli jste zbytečně čekat. Chybová hláška se mi anglicky snažila říci, že složka, pro ukládání dočasných souborů neexistuje. Ovšem přes FTP jsem ji viděl. Pojďme si tedy ukázat, kde byl problém a jak jej snadno vyřešit.

 

Chybová hláška

Pro začátek si uvedeme několik údajů. Prvním z nich bude chybová hláška.

Your cache directory () did not exist and couldn’t be created by the web server. Check permissions.
Cannot continue… fix previous problems and retry

 

Příčina problému

Druhá informace je, že plugin super cache, vám vytvoří složku v adresáři wp-content a ještě několik pomocných php souborů. O jeden z nich se budeme přímo zajímat. Jde nám přesně o soubor wp-cache-config.php . V tomto souboru jsou uložené všechny důležité informace. Třeba za jak dlouho se má složka s dočasnými soubory vymazat, co všechno se má ukládat a co ne, kam mají chodit informační emaily atd.. V tomto souboru ovšem najdeme i cestu k složce, pro ukládání dočasných souborů. A zde je daný problém. Jelikož tento soubor se vždy aktualizuje po vymazání cache, nebo úpravě nastavení, tak se občas může stát, že se špatně aktualizuje a důležité informace, jsou chybně zadány a nebo klidně i část souboru chybí.

 

Řešení

V mém případě část souboru chyběla. A v té chybějící části byl i údaj o umístění složky. Proto celou dobu plugin tvrdil, že složka neexistuje, ale přitom složka byla vytvořena a měla i patřičná práva. Řešení tedy bylo jednoduché, najít co nejnovější zálohu a z ní daný soubor nahrát. Poté již jenom zkontrolovat nastavení, zdali je vše nastavené, tak jak jste měli a máte celý problém vyřešený.

Co ovšem dělat, když nemáte ani jednu zálohu webu? Řešení jsou přímo dvě. Buď plugin odinstalujete a znovu si jej do wordpressu přidáte nebo si nahrajete někde nový wordpress a do něj nainstalujete plugin super cache. Poté již jen potřebný soubor zkopírujete. V každém případě budete muset znovu vše v pluginu nastavit, podle vašich potřeb. Proto nejlepším řešením, je pravidelná záloha, která se vždycky hodí.

A poslední informace, je jedno u koho hostujete, zdali u Endory, Wedosu, Savany či jiného poskytovatele, tento problém se týká samotného pluginu, který velice často aktualizuje soubor s informacemi a tím dává větší příležitost jeho porušení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation