Nedávno jsem se stal hrdým majitelem velice příjemného a výborně vybaveného telefonu Lumia 1520. Dříve jsem měl Nokii se Symbianem . Tak že pro mě Windows Phone byla dá se říci novinka. Proto jsem si různě pohrával s nastavením a najednou se mi přihodilo, že mi nesvítili dolní navigační tlačítka. Což je dosti nepříjemné, jelikož se na ně bez podsvícení blbě trefuje, natož ve tmě. Zkoumal jsem tedy, jak toto podsvícení zase zapnout. Nakonec jsem na to přišel a chci se tedy podělit o mou zkušenost.

Spořič baterie

Spořič baterie je velice užitečná aplikace, která vám pomůže šetřit baterii, když to opravdu nejvíce potřebujete. Můžete tak prodloužit výdrž až o několik hodin, což je velice užitečné. Problémem je, že podsvícení tlačítek také vybíjí baterii. Někdo by si tedy logicky řekl, že při zapnutém spořiči baterie, tlačítka zhasnou a že když se zase vypne, tak se tlačítka rozsvítí. Ovšem tak tomu není.

Zapnutí/Vypnutí podsvícení

Jak tedy vypnout a nebo zapnout podsvícení tlačítek, když na to nemá vliv spořič baterie? Nastavení je velice zvláštní, ale stačí na to pouze 3 kroky.

Pro názornost jsem přiložil screeny, aby bylo jasné kam kliknout a kde vše nastavit.

1) Přejděte do seznamu aplikací (posunutím vlevo)
2) Vyhledejte položku „Nastavení“
3) V „Nastavení“ vyhledejte položku „Zobrazení“
4) Zapněte nebo vypněte položku „Snížit jas obrazovky při zapnutém spořiči baterie“

Někoho by mohl zmást ten popisek. Není sám i mě tenhle popisek zmátl. Já jsem si pod tímto popiskem představil, že když mám tuto volbu zapnutou, tak se mi při zapnutém spořiči baterie, sníží jas a případně pohasnou tlačítka. Ovšem touto volbou se zapíná/vypíná podsvícení tlačítek a spořiči baterie na to vůbec nemá vliv. Tlačítka vám klidně budou svítit i při zapnutém spořiči baterie. Tak že buď je špatně popisek a nebo je spíše chyba v nastavení. Rozumnější se mi zdá, kdyby při zapnutí této volby, mi zhasly tlačítka, při zapnutém spořiči baterie. Ovšem tohle není jediné divné nastavení ve Windows Phone, ale to je už téma na další článek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation